Усіх іранських чиновників відключать від інтернету

06 серпня 05:03

Влада Ірану має намір створити свою альтернативну мережу, яка замінить інтернет. Цей проект має бути завершений в найближчі півтора року.

 

Іран прийняв рішення відключити свої міністерства та інші державні відомства від інтернету для захисту від кібернетичних атак, подібних до тих, в яких були застосовані відомі віруси Stuxnet і Flame. Відключення планується у вересні.

Міністр інформаційно-комунікаційних технологій Ірану Реза Тагіпура стверджує, що розвідувальні дані стратегічного значення уразливі у всесвітній мережі. Інтернет не викликає довіри міністра, оскільки, на його думку, контролюється однією або двома країнами, вороже налаштованими стосовно Ірану.

Міністр планує створити внутрішню національну мережу, яка замінить інтернет. Цей проект має бути завершений у найближчі півтора року.

Віруси Stuxnet і Flame, які за останні кілька років заразили значне число комп'ютерів в Ірані, імовірно є продуктом спільної розробки фахівців з Ізраїлю та США.

Stuxnet, виявлений у 2010 році, здійснював атаки на ядерні об'єкти ІРІ. Flame, виявлений в 2012 році, полював на міністерство нафти Ірану і головний експортний термінал країни. !zn

Читайте також:

В Ірані створили раду з нагляду за інтернетом

В Ірані без електронної пошти залишилися 30 млн людей