Українці в інтернеті в основному спілкуються у соцмережах, читають новини і завантажують фільми

29 лютого 15:35

Українці заходять у Всесвітню павутину з певними цілями - поспілкуватися з друзями у соцмережах або по «Скайпу», дізнатися новини, завантажити фільм або музику.

 

Частка українців, які користуються інтернетом, у лютому 2012 року зросла до 42,8%. Це на 2,5% більше, ніж у листопаді минулого року, і на 10,4% більше, ніж рік тому, у цей же період часу. Про це свідчать дані останнього опитування КМІС, наданого ZN.UA.Як відзначають соціологи, популярність Всесвітньої мережі зростає паралельно із здешевленням послуг провайдерів. Навіть у селах інтернетом користуються 16,4% жителів, а враховуючи, що сільське населення складає у масштабах країни 30%, це зовсім немало.Серед причин, через які люди не користуються інтернетом, на перше місце вийшло невміння користуватися комп'ютером, на що вказали 33,5%. Не знають, як користуватися інтернетом 7,9%, не мають технічних можливостей підключити інтернет 26,3%, користуватися інтернетом дуже дорого для 11,6%. Нічого цікавого не знаходять для себе у Всесвітній мережі 16%.Тут інтернетівські провайдери поводяться активніше, ніж держава, вони вирішують проблеми з технічним доступом у регіонах, щоб розширювати свою мережу, - зауважує керівник напрямку маркетингових досліджень КМІС Олександр Красновський - і продовжує тему:«Ми запитували, з якою метою люди відвідували інтернет протягом останніх шести місяців (стосовно всього населення України). Виявилося, що в основному люди присвячували свій час соціальним мережам, читанню новин і завантажуванню контенту. Цікаво, що найбільш активних людей, які спілкуються на форумах, у блогах і чатах - 7,6%, майже стільки ж грають в онлайн-ігри (7,1%). А от сплачувати свої рахунки онлайн людей ще потрібно навчити. Інтернет розвивається, частка його користувачів зростає, а разом з ним розвивається і наше суспільство».З якою метою ви відвідували інтернет протягом останніх 6 місяців? (стосовно всього населення України)

%

Спілкуватися у соціальних мережах (Вконтакте, LiveJournal, Facebook, Одноклассники тощо)

29,7

Читати новини на порталах новин

25,6

Спілкуватися з друзями або родичами за допомогою ICQ, Skype

21,2

Завантажувати/переглядати відео

20,1

Завантажувати/прослуховувати аудіо

15,7

Завантажувати/переглядати фотографії або картинки

14,7

Вести листування електронною поштою

14,0

Читати інтернет-видання

9,8

Дивитися інтернет-ТБ

9,4

Завантажувати або оновлювати програмне забезпечення

8,7

Спілкуватися на форумах, блогах, у чатах

7,6

Грати в онлайн-ігри

7,1

Купувати товари через інтернет

6,4

Слухати інтернет-радіо

5,3

Поповнювати рахунок мобільного телефону

2,9

Сплачувати рахунки (комунальні послуги, послуги провайдерів інтернету)

2,2

Керувати банківським рахунком (інтернет-банкінг)

1,4

Оплачувати товари або послуги електронними грошима

1,3

Дослідження було проведено Київським міжнародним інститутом соціології у період з 6 по 24 лютого. Методом особистого інтерв'ю було опитано 2029 респондентів, що мешкають в усіх областях України. Вибірка стохастична і репрезентативна для населення України віком 18 років і старше. Помилка вибірки без врахування дизайн-ефекту становить 2,2%. !znЧитайте такожДруковані ЗМІ скоротили доходи від реклами у 2011 році, інтернет - збільшивEX.ua досі не може повернути свої сервериЧисло інтернет-користувачів у світі перевищило 2 млрд людейДо 2020 року інтернет пов'яже між собою 50 млрд пристроїв