У Японії розробили першу в світі технологію штучного фотосинтезу

29 липня 07:42

Японським ученим вдалося зімітувати процес фотосинтезу, практично ідентичний тому, що спостерігається в рослин. В майбутньому технологія може бути використана для виробництва автомобільного палива.

 

Японська корпорація Panasonic розробила першу в світі технологію штучного фотосинтезу, яка в майбутньому може бути використана для виробництва автомобільного палива.

Як повідомляє японська газета Nikkei, розроблена фахівцями Panasonic технологія дозволяє отримувати органічні речовини з води і вуглекислого газу з використанням енергії сонячного світла. Для того щоб ініціювати хімічну реакцію, розробники запропонували використовувати пристрій, який, за своїми функціями подібний до сонячної батареєї. В результаті їм вдалося зімітувати процес фотосинтезу, практично ідентичний тому, що спостерігається в рослин.

У Panasonic відзначили, що завершена тільки перша частина досліджень. До 2015 року фахівці компанії мають намір знайти спосіб робити таким чином етанол, який наразі активно використовується як один з основних компонентів сучасного автомобільного палива.

Свою нову технологію Panasonic має намір представити публіці 30 липня на спеціалізованій виставці в Лос-Анджелесі. !zn

Читайте також:

Вчені створили цифровий аналог живого організму

Вчені винайшли спосіб зарядки автомобіля від асфальту

Ізраїльські винахідники мають намір заправляти автомобіль алюмінієвим порошком