У Росії смартфони та комп'ютери самостійно перейшли на літній час

25 березня 10:25

Незважаючи на скасування переведення стрілок у Росії, програмне забезпечення багатьох електронних пристроїв продовжує автоматично пере водити внутрішній годинник.

 

Мобільні телефони і комп'ютери в Росії помилково перевели час на годину вперед в неділю, 25 березня, свідчать численні повідомлення користувачів в соціальних мережах.

У 2011 році Росія відмовилася від переходу на зимовий час. З першим випробуванням техніка зіткнулася в кінці жовтня, коли багато пристроїв, «незнайомі» з новими правилами, самостійно перевели внутрішній годинник на годину назад.

Як і в жовтні, зараз проблема найбільше торкнулася власників смартфонів. Це, зокрема, апарати на базі Google Android.

Не легше ситуація у користувачів iPhone. Хоча Apple в актуальній версії платформи iOS 5 оновила інформацію про часові пояси, власники iPhone і iPhone 3G встановити цю систему просто не можуть через її апаратні вимоги. Таким людям і далі доведеться вручну коригувати час двічі на рік, коли апарат буде переводити годинник.

Користувачі інших телефонів, які зіткнулися з помилковим переведенням годинників, можуть просто відключити функцію автоматичного переходу на літній час у налаштуваннях своїх апаратів. Крім того, деякі смартфони дозволяють встановлювати час згідно з налаштуваннями, одержуваних від стільникового оператора.

Ще одна група ризику - користувачі комп'ютерів з Windows, які нехтують установкою оновлень, хоча компанія Microsoft випустила відповідне оновлення для своїх операційних систем ще в кінці вересня 2011 року. !zn

Читайте також:

У ніч на неділю Україна перейде на літній час. Можливо, востаннє

Путін не виключає повернення зимового/літнього часу

Після Євро-2012 Україна відмовиться від переведення стрілок і залишиться у другому часовому поясі


Кабмін не піддався на вмовляння Колесникова перейти на зручний для Росії час