У пошукову систему Google вмонтують енциклопедію

17 травня 11:51

В пошуковик Google вмонтують енциклопедію, завдяки якій користувачі зможуть отримувати зведення інформації про об'єкт прямо у пошуковій видачі.

 

Компанія Google має намір в пошуковий рядок вбудувати зведення, яка буде показувати інформацію про об'єкт, який шукає користувач.

Обсяг інформації, яка буде відображатися у правій частині сторінки, буде залежати від конкретного запиту. Наприклад, до відомостей про вченого прикріплять список його досягнень, до зведення про письменника - приклади написаних ним книг, а розташування архітектурного об'єкта покажуть на мініатюрній карті. Окрім того, якщо запит користувача можна тлумачити двояко, з'явиться пропозиція уточнити його.

Компанія формує інформаційний блок не тільки за допомогою відкритих даних (як це робить, зокрема, Вікіпедія), але і на основі того, які питання найчастіше користувачі ставлять пошуковику. Наприклад, енциклопедичне зведення про голлівудського актора Тома Круза покриває 37 відсотків користувача запитів про актора.

На момент представлення нової функції у базі Google зберігається інформація про 500 мільйонів об'єктів і 3,5 мільярда зв'язків між ними. «Енциклопедичний» блок почав поступово впроваджуватися англомовним користувачам браузерної і мобільних версій пошуковика. Коли з'являться локалізації для інших мов, не уточнюється.

Раніше сьогодні повідомлялося, що найбільший у світі пошуковий портал Google пропонує нову послугу під назвою Knowledge Graph, за допомогою якої користувачі зможуть отримувати миттєві відповіді на свої питання. Також нещодавно Microsoft представила масштабне оновлення свого інтернет-пошукача Bing. !zn

Читайте також:

Google показала, як подорожує електронний лист (відео)

Новий Chrome навчився синхронізувати вкладки між комп'ютерами

Google отримав права на свій автомобіль без водія

Google збільшив премію за інформацію про вразливість у продуктах до 20 тис. доларів