У Китаї відкрито найдовший надводний міст у світі (відео)

30 червня 15:59

У Китаї сьогодні офіційно відкрито найдовший в світі надводний міст. Довжина мосту над бухтою Цзяочжоу в Жовтому морі, що з'єднав східнокитайській порт Циндао і острів Хуаньдао, становить 42 км.

 

По мосту організовано шестиполосний автомобільний рух щільністю до 30 тис.машин на добу, який було відкрито сьогодні вранці, передає Associated Press з посиланням на китайське центральне телебачення. Якби цей міст знаходився в Європі, він легко поєднав би Францію з Великобританією, оскільки його довжина перевищує ширину протоки Ла-Манш.Міст через морську бухту Цзяочжоу був побудований за чотири роки, вартість робіт склала понад 10 млрд юанів (1,5 млрд дол.). Міст підтримують більше 5 тис.бетонних паль, які дозволяють витримати 8-бальний землетрус.Згідно з Книгою рекордів Гіннеса, раніше найдовшим надводним мостом вважався міст-дамба через озеро Поншартрен в американському штаті Луїзіана.

Ця споруда, побудована в 1956 р., поступається за довжиною китайському мосту більше 4 км. На даний час сім з десяти найдовших мостів у світі, включаючи рекордсмена довжиною 164 км, розташовані в Китаї.