У Китаї побудували найдовшу в світі швидкісну залізничну магістраль (ФОТО)

23 грудня 10:14

Запуск в експлуатацію нової гілки майже втричі скоротить час у дорозі між китайською столицею і найбільшим промисловим центром на півдні країни - з 22 години до 8. На шляху прямування поїзда, що розвиває швидкість в 300 км/год, 35 зупинок.

 

У вихідні успішно пройшов пробну експлуатацію поїзд G80 Пекін-Гуанжоу по найдовшій у світі високошвидкісній залізничній магістралі протяжністю 2298 км. Пустити її в комерційну експлуатацію обіцяють 26 грудня, в день народження засновника КНР Мао Цзедуна.

"Це найдовша траса для поїздів-куль в світі. В той же час це одна з найбільш технічно просунутих магістралей у Китаї і в світі", - заявив гендиректор департаменту науки і технологій Міністерства залізниць КНР Чжоу Лі.

Запуск в експлуатацію нової гілки майже втричі скоротить час у дорозі між китайською столицею і найбільшим промисловим центром на півдні країни - з 22 години до 8. На шляху прямування поїзда, що розвиває швидкість в 300 км/год, 35 зупинок..

На перший рейс вже продано більше 2 тис. квитків, хоча ціну їх можна порівняти з авіаквитками. Так, проїзд у вагоні 1 класу коштує 1383 юаня (близько 220 дол), другого - 865 юанів, в той час як найдешевший квиток на літак на цю дату можна придбати за 890 юанів при тому, що політ займає близько 3 годин.

Мережа швидкісних залізниць КНР почала активно розвивати в 2004-2007 рр., а на сьогоднішній день вона є найдовшою в світі: станом на кінець листопада 2012 загальна протяжність високошвидкісних залізниць, введених в експлуатацію, перевищила 8600 км. !zn

Читайте також:

Ще один Hyundai зламався під Києвом

Замість Hyundai, які постійно ламаються, подають взагалі інші поїзди

ЄБРР назвав запуск поїздів Hyundai «інвестиційним провалом року» в Україні

Компанія Hyundai попросила вибачення в українців за свої потяги