У Facebook тепер можна скласти «список ворогів»

28 березня 07:34

Програма EnemyGraph дозволяє позначати будь-які сторінки у Facebook в якості «ворогів». Зарахувати до своїх ворогів можна будь-яку людину, компанію, місце, або інтерес.

 

У користувачів Facebook з'явилася можливість позначати речі, які вони не люблять. Однак такий інструмент поки не входить у стандартний функціонал соціальної мережі - для цього буде потрібно встановити програму Enemygraph. До персонального «списку ворогів» можна додати, наприклад, людей, книги або фільми.

Програму розробили професор Дін Террі і два студенти з Техаського університету у Далласі. «Нав'язана благопристойність культури - це та річ, яка мене завжди вражала. Ми хотіли дати людям можливість також висловити дисонанс. Ми використовуємо слово «ворог» точно в тому самому значенні, що Facebook використовує слово «друг», - заявив Террі.

За його словами, Enemygraph стане корисним інструментом для дослідників і маркетологів, які довгий час збирали дані лише про те, що подобається користувачам соцмереж. «Адже можна багато чого дізнатися про людей за тим, що їм не подобається і чим вони засмучені», - додав він. !zn

Читайте також:

Facebook ставить під загрозу життя американських солдатів

Хакери придумали, як відстежувати «недругів» у Facebook

Facebook має намір випустити смартфон