У Британії «подолали» енергетичну кризу, створивши паливо з повітря (ФОТО)

19 жовтня 13:42

Британська компанія виробила 5 літрів палива з вуглекислого газу і водяної пари. У компанії сподіваються, що за два роки їй вдасться виробляти тонну палива на день. Пальне вже здатне працювати в існуючих двигунах.

 

Невелика британська компанія виробила перше паливо з повітря, використовуючи революційну технологію, яка може допомогти вирішити енергетичну кризу.

Компанія Air Fuel Synthesis виробила 5 літрів палива з серпня, коли вона запустила невелику установку для виробництва рідкого палива з вуглекислого газу і водяної пари, повідомляє британське видання The Independent.

Компанія сподівається, що за два роки їй вдасться побудувати більшу установку, здатну виробляти тонну палива на день. Хоча процес поки перебуває на ранніх етапах і потребує електрики з національної мережі, компанія вважає, що в підсумку буде можливо використовувати силу поновлюваних джерел, вітрових електростанцій або приливних гребель.

"Ми взяли вуглекислий газ з повітря і водень із води і перетворили ці елементи на паливо. Ніхто не робить нічого подібного ні в нашій країні, ні за її межами, наскільки нам відомо, - розповів глава компанії Пітер Харрісон. - Наше паливо здатне працювати в існуючих двигунах. Це означає, що може бути використана існуюча транспортна інфраструктура".

/system/ckeditor_assets404IMAGE
/system/ckeditor_assets404IMAGE


Нагадаємо, що розробники альтернативних видів палива раніше вже створювали його з людських фекалій, з курячого жиру і свинячого жиру, з відходів сільського господарства, а також з відходів кафе і ресторанів і з відходів при виробництві віскі, з водоростей, з вина, зі звичайної російської соломи і з соломи китайської, з деревних грибів, з апельсинів і з соняшникової олії.

Крім того, електрику як вид палива вчені видобували з кактусів, з фруктових соків, з кока-коли, зі шпинату, з води і водню. !zn

Читайте також:

Ізраїльські винахідники мають намір заправляти автомобіль алюмінієвим порошком

Альтернативна енергетика стрімко дешевшає і приваблює бізнес

Хто платить за «дешевий» бензин?

Україна втричі збільшила видатки на пошук нафти і газу