У Росії Google і YouTube назвали лідерами з пропаганди суїцидів

25 квiтня 15:55

Ситуація у Росії щодо самогубств продовжує залишатися напруженою. У поширенні забороненої інформації, що пропагує суїцид, звинуватили Google і YouТube.

 

Лідерами серед пошукових систем і відеохостингів з розповсюдження забороненої інформації, що пропагує суїцид, стали Google і YouТube, повідомляє у четвер, 25 квітня сайт Росспоживнагляду.

Згідно з повідомленням відомства, за період з 1 листопада 2012 року по 25 квітня 2013 року, пошукова система Google отримала 53 рішення з видалення забороненої інформації, відеохостинг YouЕube - 61.

"Незважаючи на невтішну статистику і шкоду, що заподіюється такого роду контентом, саме Google і YouTube, що належить Google, замість того, що б зайнятися вирішенням проблеми щодо вільного розміщення та розповсюдження шкідливої інформації, займають активну позицію щодо протидії державі", - вважають у Росспоживнагляді.

За даними відомства, за вказаний період на гарячу лінію Росспоживнагляду всього надійшло 1804 звернень з позначкою "суїцид".

"За результатами розгляду матеріалів було винесено 1676 рішень про закриття сторінок сайтів, що містять інформацію про способи здійснення самогубства і (або) заклики до здійснення самогубства, і 124 рішення про відсутність забороненої інформації на сторінці сайту, 4 сторінки сайтів перебувають у стадії розгляду", - мовиться в повідомленні.

1186 сторінок з забороненою інформацією були видалені після винесених Росспоживнаглядом рішень. На думку відомства, це "є значним внеском у мінімізацію наслідків від пропаганди суїциду, і те, заради чого варто створювати правові механізми запобігання поширенню шкідливої інформації".

У відомстві зазначили, що, незважаючи на активну боротьбу з пропагандою суїциду, ситуація у Росії з приводу самогубств продовжує залишатися напруженою. !zn

Читайте також:

Нацкомісія з моралі взялася за нецензурну лексику на YouTube

Новий кліп корейця PSY за три дні зібрав 60 млн переглядів на YouTube

Google впровадила "електронний заповіт"

СБУ хоче провести експертизу Google Glass