У Південній Кореї відключили АЕС від інтернету, побоюючись кібератак

14 квiтня 15:58

У Південній Кореї зараз діють 23 атомні реактори, що забезпечують до 35 % потреб країни в електроенергії.

 

Як превентивний захід проти можливих кібератак єдиний у Республіці Корея оператор АЕС, Korea Hydro & Nuclear Power, відключив від інтернету свої внутрішні комп'ютерні мережі

Держкомпанія також обмежила доступ до інтернету для своїх систем управління атомними електростанціями, повністю відокремивши їх від внутрішніх комп'ютерних мереж. З цією ж метою в системах управління АЕС було опечатано всі USB порти. Такі дії тут вважають найбільш надійним способом захисту станцій від атак хакерів ззовні.

У Південній Кореї зараз діють 23 атомні реактори, що забезпечують до 35 % потреб країни в електроенергії.

Днями офіційний Сеул також заявив, що за нещодавніми кібератаками, в результаті яких постраждали сервери трьох великих банків і трьох провідних телеканалів країни, включаючи державний KBS, стоїть КНДР. Пхеньян заперечує свою причетність до атак хакерів, які вивели з ладу 48 тисяч комп'ютерів.

За оцінкою експертів Республіки Корея, на Півночі діє підрозділ з ведення війни в кіберпросторі, що налічує 3 тисячі фахівців, які навчаються на злом комп'ютерних мереж, викрадення інформації та поширення вірусів.

Крім хакерських атак, Сеул звинувачує Пхеньян у постановці в 2010 році в прикордонних районах перешкод південнокорейським систем глобального позиціонування GPS, внаслідок чого виникли труднощі в роботі сотень торгових суден Південної Кореї і авіалайнерів. !zn

Читайте також:

Японія може стати першою метою КНДР

Сеул засумнівався в ядерному потенціалі КНДР і запропонував почати переговори

КНДР витратила на ядерні випробування гроші, на які могла б перемогти голод

У Північній Кореї скасовано мобілізацію резервістів: їх перекинули на виробництво добрив