У Києві відкрилася виставка електротранспорту та гібридів: фоторепортаж

09 квiтня 20:21

У столиці відбувся автопробіг електромобілів.

 

У Києві відкрилася масштабна виставка електротранспорту і гібридних автомобілів, а також відбувся автопробіг електромобілів вулицями столиці.

На виставці були представлені різні моделі електрокарів, гібридних автомобілів і громадського електротранспорту.

Заходи були проведені в рамках "Дня без авто на традиційному пальному" за ініціативи Державного агентства енергоефективності та оргкомітету виставки Plug-In Ukraine.

У відкритті виставки взяли участь міністр інфраструктури Володимир Омелян, голова Держенергоефективності Сергій Савчук, гендиректор Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів Олег Назаренко, а також статс-секретар федерального міністерства транспорту та цифрової інфраструктури Німеччини Райнер Бомба.

Як повідомлялося, в 2016 році продажу електромобілів в Україні зросли втричі рази порівняно із попереднім роком. Вважається, що основною причиною великої популярності електрокарів в Україні стало скасування акцизу на ввезення таких автомобілів.

Детальніше про перспективи розвитку ринку електромобілів в Україні читайте у матеріалі Германа Богапова "Власна електротяга або субсидування автоімпорту?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".