Twitter краде адресну книгу власників смартфонів

16 лютого 06:21

Клієнт Twitter копіює контакти з телефону користувача і надсилає їх на віддалений сервер.

 

Представники сервісу мікроблогів підтвердили інформацію про те, що клієнт Twitter для смартфонів надсилає на сервери компанії копію адресної книги користувача.

Надсилання даних відбувається, коли користувач натискає кнопку «Пошук друзів». Ця функція дозволяє перевірити, чи зареєстрований на сервісі хтось із його адресної книги. Копія книги зберігається на серверах Twitter півтора року.

При цьому користувача не ставлять до відома про те, що список його контактів буде скопійовано і перенесено на сторонній сервер. Прямої вказівки на цю операцію також немає і в політиці конфіденційності Twitter.

Представники Twitter пообіцяли поновити програму. У новій версії буде обумовлено, що контакти передаються на сервер. В клієнті для iOS кнопку пошуку друзів перейменують у «Завантажити контакти» (Upload your contacts), а у клієнті для Android - в «Імпортувати контакти» (Import your contacts).

Twitter став не єдиною соцмережею, яку розкритикували за збереження в таємниці від користувача операцій з особистими даними. Першим сервісом, який викрили у копіюванні контакт-лістів, був Path. Пізніше подібні функції відшукали у мобільних клієнтів Yelp, Foursquare, Instagram, Hipster тощо. !zn

Читайте також:

Програми Facebook крадуть особисті дані користувачів

В окремих країнах Twitter вводить цензуру

Кремль досліджує інтереси користувачів Facebook і Twitter