Twitter оцінили в 11 мільярдів доларів

04 сiчня 15:39

Twitter за півтора року подорожчав на 3 мільярди доларів. На зростання вартості компанії вплинули у першу чергу зростання числа користувачів і нові інструменти монетизації.

 

Ринкова вартість сервісу мікроблогів Twitter на сьогоднішній день складає близько 11 мільярдів доларів. Ще півтора року тому вона оцінювалася лише у 8 мільярдів.

Таку оцінку озвучив аналітик інвесткомпанії Greencrest Capital Макс Вольф.

За його словами, на зростання вартості компанії вплинули у першу чергу зростання числа користувачів і нові інструменти монетизації, завдяки яким у Twitter очікується "хороший 2013 рік".

Окрім того, свою роль зіграли чутки про можливе придбання Twitter компанією Apple.

Greencrest Capital очікує, що Twitter почне приготування до IPO у кінці 2013 року, а первинне розміщення акцій проведе ву 2014 році. При цьому у вересні 2012 року глава Twitter заявляв, що вихід Twitter на IPO не планується.

Відзначимо, що у кінці 2012 року число активних користувачів мережі мікроблогів Twitter досягло 200 мільйонів. Активними у Twitter вважаються користувачі, які заходять в свої акаунти на сайті або через мобільні програми хоча б раз на місяць.

Twitter - система, що дозволяє користувачам надсилати короткі текстові замітки (до 140 символів), використовуючи веб-інтерфейс, SMS, засоби миттєвого обміну повідомленнями або сторонні програми-клієнти.

Власником системи є компанія Twitter Inc, головний офіс знаходиться у Сан-Франциско, (штат Каліфорнія). Twitter Inc також має сервери і офіси у Сан-Антоніо (штат Техас) і Бостоні (штат Массачусетс).

Створений у 2006 році сервіс завоював популярність у всьому світі. !zn

Читайте також:

Google очолює десятку найпопулярніших в Україні сайтів, замикає - Facebook

Україна посіла друге місце у світі за темпами зростання інтернету

Соцмережа "ВКонтакте" хоче розмістити акції на біржі у Нью-Йорку

Українська Вікіпедія росте практично зі швидкістю китайської