Станція New Horizons зробила "дзвінок додому"

15 липня 05:09

New Horizons успішно виконав свою основну місію.

 

Автоматична міжпланетна станція New Horizons "зателефонувала додому", що свідчить про завершення основної частини дослідницької місії, а так само про успішне проходження повз карликової планети Плутон. NASA прийняла цей "дзвінок" приблизно в 03:55 за київським часом.

Станція New Horizons максимально наблизилася до Плутона (12,5 тисяч км) 14 липня 2015 року в 14:50 за київським часом. Космічний апарат протягом 30 хвилин повинен був провести близько 150 наукових вимірювань. Однак існувала ймовірність, яка дорівнює 0,01%, що New Horizons може бути втрачено через зіткнення з частинками космічного пилу і великими тілами. Після прийняття "дзвінка" від міжпланетної станції, вчені переконалися в успішному виконанні нею своєї головної місії.

За результатами отриманої інформації, які передав космічний апарат NASA збирається найближчим часом дати прес-конференцію, на якій обговорить сучасний стан місії New Horizons і, що ймовірно, озвучить деякі попередні дані.

Читайте також: NASA порівняло розміри Плутона та Землі


14 липня автоматична міжпланетна станція New Horizons надіслала нові фото Плутона і його супутника Харона, які свідчать про структурної неоднорідності обох космічних тел.