США успішно випробували нову ракету для ЄвроПРО

10 травня 13:27

Протиракета другого покоління Standard Missile - 3 (SM-3) Block 1B системи ПРО Aegis, запущена з корабля ВМС США в районі Гавайських островів, вразила навчальну балістичну ракету ближнього радіусу дії. Всього в рамках робіт за програмою ПРО Aegis було проведено 27 випробувань протиракет, 22 з яких були успішними.

 

ВМС США успішно випробували нову ракету, призначену для оснащення європейської системи ПРО, повідомили у Пентагоні 10 травня.

Протиракета другого покоління Standard Missile - 3 (SM-3) Block 1B системи ПРО Aegis, запущена з корабля ВМС США у районі Гавайських островів, вразила навчальну балістичну ракету ближнього радіусу дії. Навчальна мета була запущена з ракетного полігону, розташованого на острові Каваї (штат Гаваї).

Як зазначає Агентство протиракетної оборони, це було перше випробування новітньої протиракети і вдосконаленої системи Aegis BMD 4.0.1 морського базування. За даними Агентства, всього в рамках робіт за програмою ПРО Aegis було проведено 27 випробувань протиракет, 22 з яких були успішними.

Як уже повідомлялося, в рамках створення європейської системи протиракетної оборони Сполучені Штати розмістять на базі в Роте (Іспанія) чотири ракетних есмінця, оснащених багатофункціональною бойовою інформаційно-керуючою системою Aegis

У 2014 фінансовому році, який починається 1 жовтня 2013 року і закінчується 30 жовтня 2014 року, на базу в Роте будуть переведені есмінці Ross і Donald Cook з бази в Норфолку, штат Вірджинія. У 2015 фінансовому році на базу в Роте будуть переведені есмінець Porter, який також базується в Норфолку, і есмінець Carney з Мейпорта, штат Флорида. За повідомленням Пентагону, ці бойові кораблі будуть задіяні не тільки в протиракетній обороні Європи, а й у разі необхідності можуть бути перекинуті в розпорядження Центрального командування ВС США, тобто у регіон Перської затоки і Аравійського моря. !zn

Читайте також:

Росія не виключає попереджувального удару по європейській ПРО

Росія не змогла переконати НАТО в небезпеці європейської ПРО

Україна і ЄвроПРО: між «за» і «проти»

КНДР може провести третє випробування ядерної зброї в найближчий тиждень, - США


Пакистан випробував балістичну ракету, здатну нести ядерні заряди (відео)