Sony звільнить 10 тис. співробітників

12 квiтня 08:02

Японська компанія Sony заявила, що звільняє 10 тис. співробітників на тлі рекордних збитків за підсумками минулого року.

 

Новий керівник Sony Казуро Хираї повідомив, що звільнення 10 тис. людей стануть частиною реорганізації компанії, покликаної збільшити ефективність її роботи.

Раніше Sony оголосила про річні збитки в розмірі 6,4 млрд доларів, що удвічі перевищило прогнози.

"Застосовуючи підхід, що передбачає швидке ухвалення рішень і грунтований на використанні переваг усієї групи компаній Sony, ми маємо намір оживити і розвинути наш бізнес з виробництва електроніки", - сказано в прес-релізі Sony.

Очікується, що ці скорочення будуть зроблені впродовж найближчого року. Вони торкнуться співробітників, які працюють у підрозділах компанії, виставлених на продаж, зокрема спільне з Samsung підприємство з виробництва рідкокристалічних дисплеїв.

Sony має намір розвивати виробництво фото- і відеоустаткування, ігрових приставок і мобільних пристроїв, а також інвестувати в нові напрями, зокрема в розробку медичної апаратури.

Останнім часом Sony все важче конкурувати з південнокорейськими компаніями, такими, як Samsung і LG; при цьому американська Apple тіснить її позиції на ринках аудіотехніки і мобільних телефонів.

У останні вісім років підрозділ Sony з виробництва телевізорів працював зі збитками. Аналітики відзначають, що об'єми його продажів складають близько 20 млн виробів у рік, але це все одно недостатньо, щоб мати прибуток.

Щоб збільшити прибутковість, Sony зменшить кількість моделей своїх телевізорів на 40% до 2013 року.

Очікується, що ще один японський виробник електроніки - компанія Sharp - заявить про великі збитки, розмір яких за підсумками року прогнозується на рівні 4,7 млрд доларів. !zn

Читайте також:

У Sony Music викрали всю дискографію Майкла Джексона

Moody's знизило рейтинги Sony і Panasonic

Sony представила свій перший смартфон після "розлучення" з Ericsson

Sony представила эко-батарейку, що поїдає папір