SMS-повідомленням виповнюється 20 років

02 грудня 10:43

Незважаючи на велику кількість сучасних функцій в смартфонах, можливість роботи з короткими 160-символьними повідомленнями і раніше залишається неодмінним атрибутом всіх пристроїв зв'язку. Для багатьох користувачів SMS є практично основним засобом спілкування, яке може простими символами передати емоції, настрій і почуття людини.

 

Перше SMS-повідомлення з текстом «Merry Christmas» було відправлено з комп'ютера на телефон у Великобританії 3 грудня 1992 року. Тестування системи SMS-повідомлень зайняло кілька тижнів, після чого перший у світі сертифікований SMS-центр був введений у дію, хоча в самій Vodafone кажуть, що почали використовувати SMS для внутрішніх комунікацій ще раніше.

Зараз, згідно з даними GSM Association, у світі передається близько 7 трлн коротких повідомлень на рік, що складає приблизно 200 тис. на секунду.

На перших порах SMS використовувалися тільки як рішення для повідомлення клієнта про надходження йому голосової пошти і лише пізніше це рішення знайшло застосування автономно від голосової пошти.

До 1995 року SMS-повідомлення не були популярними: тодішні нечисленні користувачі стільникового зв'язку відправляли приблизно по одному повідомленню раз в 2,5 місяця, а перші мобільні телефони не були занадто добре адаптовані під короткі повідомлення. Вибухова популярність у SMS почалася тоді, коли екрани мобільників стали вміщати в себе більше, ніж два рядки інформації, стільникові компанії стали включати передоплачені пакети SMS, а на телефонах з'явилися словники T9.

У компанії Ericsson говорять, що з 2000 по 2012 рік популярність SMS продовжує зростати і лише з 2000 по 2002 роки обсяги SMS-трафіку виросли в 20 разів. !zn

Читайте також:

Про порушення на виборах можна буде надіслати SMS-ку

Антимонопольний комітет порекомендував мобільним операторам знизити тарифи


МНС готується оповіщати про надзвичайні ситуації sms-повідомленнями


Число мобільних пристроїв з інтернетом скоро перевищить населення Землі