Штучні дерева будуть генерувати електроенергію за допомогою вітру

06 грудня 16:37

Незабаром пристрій планують використовувати для живлення вуличних ліхтарів.

 

Французькі винахідники створили штучне дерево, що отримало назву Wind Tree, здатне генерувати електрику за допомогою вітру.

В основі "дерева" - невеликі пластини у формі скрученого листя, які рухаються згідно з напрямом вітру і "ловлять повітря". Завдяки спеціальним матеріалам пластикові конструкції відчувають навіть найменші коливання повітря. Енергія, запозичена з повітря, переводиться в вати. При цьому пристрій працює абсолютно безшумно.

Вартість одного Wind Tree становить близько € 30 тисяч. На даний момент єдиний прототип встановлений у парку в комуні Плюмер Свободу на північно-заході Франції. Висота дерева складає 8 метрів. Використання такої технології ефективніше звичайного вітрогенератора, оскільки виробляє енергію навіть при швидкості вітру 4 м/с.

Читайте також: Вчені навчилися "вимикати біль"

Перший проект энергогенератора може функціонувати тільки на території міських ландшафтів. Однак незабаром інженери приступили до розробки примірника, який зможе виробляти електроенергію в житлових будинках.

На поточному етапі передбачається, що "дерево" буде використано для живлення вуличних ліхтарів або зарядних станцій для електромобілів.

Також вчені планують створити навушники, заряджаючі смартфони від сонця.