Семиноженко пропонує шукати «компроміс» між здоров’ям та Wi-Fi

31 травня 07:19

Оскільки рівень інформатизації в Україні залишається дуже низьким, між збереженням здоров’я громадян і впровадженням потенційно шкідливих технологій потрібно шукати компроміс, вважає голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України Володимир Семиноженко.

 

«Розвиток інформатизації в Україні й при цьому запобігання шкідливому впливу новітніх технічних засобів на здоров’я людини – ці два завдання мають вирішуватися одночасно, в жодному разі – не одне за рахунок іншого», - так В.Семиноженко прокоментував основну ідею докладу постійного комітету ПАРЄ, в якому йдеться про шкідливий вплив електромагнітного випромінювання. У зв’язку з цим комітет рекомендує Раді Європи скоротити використання мобільних телефонів і Wi-Fi у школах.

«Рівень інформатизації в Україні залишається дуже низьким. Згідно останнім соціологічним дослідженням, інтернетом користуються лише 30% громадян. В подібній ситуації єдиний вірний шлях – це пошук компромісу між розвитком і впровадженням у життя новітніх технологій та збереженням здоров’я нації», - зазначив голова Держінформнауки.

Водночас В.Семиноженко переконаний, що проблему шкідливого впливу електромагнітного випромінювання та Wi-Fi на здоров’я людини потрібно вивчити на фаховому рівні. На його думку, відповідні системні дослідження має ініціювати і фінансово підтримати держава, оскільки саме вона найбільше зацікавлена у тому, щоб відділити міфи від фактів, повідомляє прес-служба Держінформнауки.