Samsung поступово буде відмовлятися від Android

03 сiчня 15:52

Щоб зменшити залежність від конкурентів, зокрема, Google, компанія Samsung має намір випускати смартфон, який буде працювати на основі нової мобільної ОС з відкритим кодом.

 

Компанія Samsung Electronics, найбільший продавець мобільних телефонів у світі, заявила, що в цьому році почне продажі смартфонів на основі операційної системи Tizen і за операційної підримки корпорації Intel.

"Ми плануємо випускати нові конкурентоспроможні пристрої Tizen протягом цього року і будемо продовжувати розширювати лінійку в залежності від ринкових умов", - цитує Bloomberg заяву компанії.

Samsung сподівається, що нові телефони дозволять зменшити залежність від Google і її операційної системи Android після того, як компанія придбала виробника мобільних телефонів Motorola Mobility Holdings за $12,5 млрд у травні.

"Samsung сподівається полегшити свою зростаючу залежність від Google на побоюваннях ослаблення її лідируючих позицій на ринку смартфонів, - вважає Бьюн Хань Юн, аналітик компанії KB Investment&Securities в Сеулі. - А Intel завжди хотіла збільшити свою присутність на ринку мобільних процесорів".

Торік керівники Intel, Samsung, NTT DoCoMo і Vodafone Group утворили асоціацію для підтримки ОС Tizen з відкритим вихідним кодом. !zn

Читайте також:

Android зайняв 75% світового ринку смартфонів

Android обжене за популярністю Windows до 2016 року


Samsung випустить власний мобільний браузер

Google розробляє Х Phone для конкуренції з Apple і Samsung