Samsung анонсувала планшет-"убивцю" iPad mini

25 лютого 13:08

Гаджет оснащений 8-дюймовим дисплеєм з роздільною здатністю 1280 x 800 пікселів. За даними характеристиками Galaxy Note 8.0 перевершує iPad mini, на якому встановлено дисплей з меншою діагоналлю і гіршою роздільною здатністю.

 

Компанія Samsung Electronics анонсувала планшет Galaxy Note 8.0. Новий планшет південнокорейського гіганта складе конкуренцію iPad mini. Особливістю нової моделі є цифрове перо S Pen, що йде у комплекті з планшетом і оптимізованими під нього програмами.

Гаджет оснащений 8-дюймовим дисплеєм з роздільною здатністю 1280 x 800 пікселів. За даними характеристиками Galaxy Note 8.0 перевершує iPad mini, на якому встановлено дисплей з меншою діагоналлю і гіршою роздільною здатністю. На відміну від iPad, Galaxy Note 8.0 підтримує функцію мобільного зв'язку. Таким чином, планшет можна використовувати як телефон: розмовляти за допомогою мікрофону і динаміка, а також писати SMS. Також у планшета Samsung є підтримка 3G.

Як правило, Samsung не вказує час автономної роботи мобільних пристроїв (час роботи є наріжним каменем практично всіх сучасних гаджетів, особливо смартфонів і планшетів, деякі з яких треба заряджати кілька разів на день), обмежуючись значенням ємності батареї - у Galaxy Note 8.0 вона становить 4600 маг. У свою чергу, iPad mini обладнаний батареєю ємністю 4490 маг, згідно з офіційними даними, що забезпечує до 10 годин роботи в інтернеті, відтворення фільмів або музики. Можна припустити, що планшет Samsung у такому ж режимі буде працювати на кілька годин довше - фактично, його буде вистачати на цілий день активної роботи.

Galaxy Note 8.0 оснащений 4-ядерним процесором Samsung Exynos 4 Quad з частотою 1,6 ГГц, 2 ГБ ОЗУ і буде представлений у двох конфігураціях - з 32 і 64 гігабайтами вбудованої флеш-пам'яті, яку можна збільшити за допомогою microSD. Дисплей планшета виконаний за технологією TFT, а не AMOLED, як багато інших продуктів Samsung. Планшет також оснащений камерою з роздільною здатністю 5 мегапікселів - така ж камера встановлена на iPad mini. Роздільна здатність фронтальних камер у гаджетів приблизно однакова. На відміну від виконаного з алюмінію iPad mini, корпус південнокорейського побратима виготовлений з пластмаси і має металеве обрамлення.

До продажу новинки планується приступити орієнтовно в другому кварталі поточного року з передвстановленою ОС Android 4.1.2 (Jelly Бін). Вартість пристрою поки що невідома. !zn

Читайте також:

Apple готує новий iPhone до липня, iPad - до жовтня

Google представила Chromebook Pixel

В Apple визнали, що програють "смартфонну війну" Samsung