Росія підвищила ціни для американських астронавтів

02 травня 14:20

Після завершення програми Shuttle Росія залишилася єдиною країною в світі, що володіє можливістю здійснювати доставку космонавтів на орбіту і назад.

 

Росія істотно збільшила ціну на доставку американських астронавтів на Міжнародну космічну станцію (МКС), повідомляє австрійське видання Der Standard.

Відтепер, говориться в матеріалі, вартість доставки на МКС і повернення на Землю одного американського астронавта на борту російського космічного корабля "Союз" складе 71 млн доларів США проти колишньої ціни в 63 млн доларів.

У цілому, за продовження ще на один рік, який закінчується у 2016 році договору NASA заплатить російському Федеральному космічному агентству "Роскосмос" 424 млн доларів.

Як відомо, після завершення американської програми Space Shuttle Росія залишилася єдиною країною в світі, що володіє можливістю здійснювати доставку космонавтів на орбіту і назад. Глава NASA Чарльз Болден вже висловив своє невдоволення тим, що американська влада відмовляється фінансувати будівництво нового космічного корабля. "Те, що у США немає можливості самостійно доставляти власних астронавтів на орбіту, - неприйнятно", - заявив Болден. !zn

Читайте також:

Російські кораблі "Союз" будуть возити американських астронавтів на МКС до 2016 року

NASA представило капсулу космічного корабля для підкорення далекого космосу

Політ другого українського космонавта буде коштувати 150 млн доларів