Росія озброїться винищувачами п'ятого покоління у 2016 році

25 квiтня 13:59

Винищувач п'ятого покоління Т-50 надійде на озброєння російської армії в 2016, а не в 2015 році. Раніше керівники Міноборони заявляли, що серійно Т-50 надходитиме до війська у 2015 році.

 

Президент Росії Володимир Путін під час "прямої лінії" з громадянами РФ заявив, що винищувач п'ятого покоління Т-50 надійде на озброєння в 2016 році.

Путін нагадав, що Т-50 створюється у рамках програми "Перспективний Авіаційний Комплекс Фронтової Авіації" (ПАК ФА). "Вже чотири машини на тестах. Одна з них провела тестовий переліт. Я думаю, що літак Т-50 буде перевершувати свого основного конкурента - американського F-35. Є питання щодо двигунів і озброєння", - заявив Путін.

Російський президент зазначив, що старі літаки Су класу 4+ і 4++ поки відповідають сучасним вимогам.

- Boeing готується представити винищувач шостого покоління

Винищувачі п'ятого покоління були прийняті на озброєння у 2001 році у США, а у Росії досі перебувають на етапі льотних випробуваннях. Пошуки вигляду винищувача п'ятого покоління почалися в середині 70-х років у СРСР і США. До роботи були залучені провідні галузеві наукові центри і ОКБ.

Варто відзначити, що у 2011 році Т-50, який мав провести демонстраційний політ на закритті авіасалону МАКС-2011, не зміг піднятися у повітря. !zn

Читайте також:

Новітній російський винищувач Т-50 на авіасалоні МАКС не зміг злетіти

Американський винищувач F-35В вперше здійснив вертикальну посадку вночі

Boeing готується представити винищувач шостого покоління

Проект по розробці винищувачі США вартістю трильйон доларів опинився на межі провалу