Програмне забезпечення Apple визнано найбільш вразливим

20 квiтня 08:25

Компанія Apple посіла перше місце в рейтингу щодо вразливості ПЗ. Друге і третє місце розділили Oracle і Google відповідно.

 

Компанія з розробки антивірусного ПЗ підготувала рейтинг компаній, чиє програмне забезпечення мало у першому кварталі 2012 року найбільшу кількість вразливостей. На першому місці виявилася Apple, на частку якої припала 91 «дірка», друга позиція належить Oracle (78 виявлених вразливостей), а замикає трійку лідерів Google (з 73 вразливостями).

На четвертому місці рейтингу опинилася корпорація Microsoft (43 вразливості), за нею йдуть IBM (42) і Cisco (36). Сьома позиція дісталася Mozilla (30), на восьмому місці опинилася MySQL (28), передостаннє - в Adobe (27), а замикає список Apache (24).

У першому кварталі 2012 року з'явилося близько 5 тис. нових шкідливих програм для Android. Підкреслюється той факт, що збільшення кількості атак на ОС від Google обумовлено постійно зростаючою користувальницькою базою і кількістю Android-девайсів з доступом в інтернет.

Нагадаємо, на початку квітня експертами з компанії «Доктор Веб» було виявлено ботнет з більш ніж 600 тис. комп'ютерів під управлінням Mac OS X. Незважаючи на всі вжиті Apple і антивірусними компаніями зусилля, кількість заражених комп'ютерів все ще становить близько 140 тис. !zn

Читайте також:

Засновник Google Сергій Брін вважає Facebook і Apple небезпечними для відкритого інтернету

Apple випустить свій перший телевізор до кінця 2012 року

Apple випустить повністю прозорий iPhone

Хакери зламали iPad 3 у перший день продажів