Позаземні цивілізації можут виявитися воєвничими кочівниками і захопити Землю – Хокінг

02 жовтня 16:40

Вчений вважає, що на землян чекає знищення у разі контакту з позаземними цивілізаціями.

 

Відомий учений Стівен Хокінг заявив про те, що в разі контакту з позаземними цивілізаціями інопланетяни можуть захопити Землю і знищити жителів планети. Таку думку вчений озвучив в інтерв'ю іспанській газеті El Pais.

Вчений вважає, що якщо інопланетяни все-таки відвідають Землю, наслідки для землян можуть виявитися такими ж, як відкриття Колумбом Америки для корінних американців. Інопланетяни можуть виявитися кочівниками, які прагнуть захопити і колонізувати будь-яку планету, якої вони зможуть досягти. На думку Хокінга, інопланетяни можуть виявитися виключно раціональними. Основним завданням людства є зрозуміти те, якими вони є насправді.

Крім того, вчений також сказав про те, що людина може пережити перехід крізь чорну діру. За словами Хокінга, "падати в чорну діру все одно, що падати з Ніагарського водоспаду в каное. Якщо падати досить швидко, можна вижити. Чорна діра є машиною переробки. З неї виходить те ж, що потрапляє в неї, тільки в переробленому вигляді".

Раніше Хокінг закликав людство шукати нове місце проживання за межами Землі. В іншому випадку, людство не проживе ще й тисячі років.