Повз Землю на величезній швидкості пролетів астероїд розміром з хмарочос

10 березня 12:25

Астероїд 2013 ET, у разі зіткнення із Землею, міг би знищити ціле місто.

 

У ніч на неділю, 10 березня, повз Землю на відстані 950 тис. км на величезній швидкості пролетів гігантський астероїд 2013ET.

Як повідомляється, діаметр небесного тіла склав 140 метрів, що можна порівняти з хмарочосом або невеликим міським кварталом.

Швидкість астероїда досягала 42 тис. кілометрів на годину. Він пройшов у 950 тисяч кілометрів від Землі, і в Національному управлінні США з аеронавтики і дослідження космічного простору вважають, що за космічними мірками це досить близько.

У NASA відзначили, що учені поки не можуть сказати, звідки беруться ці небесні тіла.

Астероїд 2013 ET, у разі зіткнення із Землею, міг би знищити ціле місто. Він у вісім разів більше Челябінського боліда, уламки якого 15 лютого впали на Землю.

Небесне тіло було відкрито лише 3 березня поточного 2013 року, завдяки спеціальному американському проекту з пошуку астероїдів у нашій Сонячній системі Catalina.

Учені-астрономи проводять свої дослідження за допомогою радарів NASA, а також планують окреме дослідження даного астероїда за допомогою радіозондування. За результатами проведеного дослідження вчені планують одержати чіткі знімки астероїда 2013 ЕТ, а також отримати можливість більш точно визначити розміри цього небесного тіла, і характеристики його обертання.

Варто зазначити, що в своєму повідомленні вчені NASA заявили, що можливість зіткнення Землі з астероїдом Апофіс, який наблизиться до нашої планети в 2029, а також 2036 і 2068 вкрай мінімальна. !zn

Читайте також:

Астрономи визначили, звідки в Челябінськ прилетів метеорит

Американці навчаються збивати астероїди з курсу, побоюючись "повторення Челябінська"

Канада запустить перший у світі супутник-телескоп для відстеження астероїдів