Один із засновників YouTube оголосив про створення нового відеосервісу

11 березня 16:15

Чад Херлі - один із засновників популярного відеохостингу - готує новий проект, пов'язаний із відео. Але "вбивати" YouTube не збирається.

 

Один із засновників YouTube Чад Херлі має намір незабаром запустити новий відеосервіс.

За словами Херді, він знаходиться "за місяціь від запуску нової платформи". Він не став уточнювати деталі, але відзначив, що проект "у першу чергу заснований на відео... І забезпечує велику гнучкість, щоб люди працювали разом і створювали контент".

Свою заяву він зробив під час спільного виступу з засновником порталу Digg Кевіном Роузом. Той поцікавився у Херлі, чи не стане його проект поліпшеним YouTube.

"Ми зараз не ставимо перед собою мету вбити YouTube. Для нього завжди знайдеться місце", - відповів Херлі.

Він також зізнався, що ідея відеохостингу прийшла йому в голову, коли він не зміг поділитися з друзями знятим на вечірці роликом.

У квітні Херлі представив Zeen - сервіс, який дозволяє відкривати і створювати красиві журнали". Він був запущений у липні.

Відеохостинг YouTube був запущений в 2005 році, через рік Google придбав цей сервіс за 1,65 млрд доларів. Користувачі можуть додавати, переглядати і коментувати ті або інші відеозаписи. Завдяки простоті і зручності використання YouTube став найпопулярнішим місцем для розміщення відеофайлів і третім сайтом у світі за кількістю відвідувачів. !zn

Читайте також:

Google створила "кросівки, що розмовляють", які допомагають займатися спортом

Microsoft готує заміну комп'ютерній мишці

Facebook запустив новий формат стрічки новин

YouTube буде публікувати особисті дані спамерів