Новий мережевий вірус краде реквізити користувачів Facebook

07 сiчня 11:43

Фахівці з інформаційної безпеки з компанії Seculert попередили про появу нового мережного вірусу, що спеціалізується на крадіжці реквізитів користувачів Facebook.

 

На даний момент троян викрав вже більше 45 тисяч логінів і паролів користувачів найбільшої соціальної мережі. Найбільша активність мережевого вірусу відзначається в Європі, зокрема у Великобританії та Франції.

Новий Facebook-вірус створено на базі початкових кодів раніше відомого шкідливого коду Ramnit, що циркулював в інтернеті з квітня 2010 року і спочатку був орієнтований на крадіжку реквізитів систем онлайн-банкінгу.

У самій Facebook говорять, що їх вже сповіщено про небезпеку і вони вживають захисних заходів для встановлення безпеки користувачів. «Є підстави вважати, що за новим вірусом і кодом Ramnit стоять одні й ті ж люди, які розповсюджують коди за допомогою спаму і масового флуду гіперпосилань на інтернет-форумах», - йдеться у повідомленні Seculert.

Також ІТ-компанія заявляє, що хакери, які стоять за останнім вірусом, явно експлуатують той факт, що багато користувачів інтернету використовують один і той же пароль для безлічі сервісів.

На сьогодні встановити точні масштаби поширення Facebook-вірусу поки встановити не вдалося, але відомо, що свого часу код Ramnit було виявлено на 800 тисячах комп'ютерів по всьому світу.