Nokia показала прототип гнучкого мобільного пристрою

27 жовтня 13:08

Компанія Nokia на конференції Nokia World, що відкрилася у Лондоні 26 жовтня, продемонструвала мобільний пристрій, керувати яким можна, згинаючи його у різних напрямках, повідомляє CNET News.

 

Пристрій є прототипом і має назву Nokia Kinetic Device. На демонстраційному зразку можна було переглядати фотографії і слухати музику. Для перемикання треків або зміни масштабу фотографії апарат потрібно зігнути певним чином. Чи є у прототипі телефонний модуль, не повідомляється.

Nokia Kinectic Device оснащений екраном з органічних світлодіодів. Діагональ екрану не розкривається, але судячи з фотографій, становить близько 4-4,5 дюйма. Представник Nokia Кріс Бауер (Chris Bower) розповів, що у пристрої застосовуються вуглецеві нанотрубки. Їх електричний опір змінюється, коли пристрій згинають.

Однією з переваг «гнучкого» форм-фактора називають можливість керувати апаратом наосліп - наприклад, відхилити вхідний дзвінок, зігнувши телефон, який лежить у кишені.

В Nokia підкреслюють, що продемонстрований на Nokia World пристрій є прототипом. Чи планує компанія запускати у виробництво гнучкі телефони та планшети, поки невідомо.

Конференція Nokia World проводиться компанією Nokia щорічно. Цього року компанія представила на ній перші смартфони на Windows Phone 7 і анонсувала лінійку бюджетних апаратів Asha.