Nokia може випустити власний планшет

19 грудня 20:03

Джерела в компанії Compal говорять, що спочатку у Nokia планували показати планшет ще в поточному році, більше того навіть був укладений контракт на виробництво перших 200 000 планшетів.

 

За даними відразу декількох незалежних видань, компанія Nokia міркує про запуск власного 10-дюймового інтернет-планшета під управлінням операційної системи Windows RT. Нагадаємо, що раніше фінська компанія вже мала досвід виробництва інтернет-планшетів, він був невдалий. Тим не менш, нескінченні розмови галузевих аналітиків і дані про продажі рітейлерів таки змусили Nokia знову замислитися про доцільність виходу на планшетний ринок.

Згідно з даними Digitimes, Nokia зараз веде відповідні переговори з Microsoft, Qualcomm і тайванським виробником електроніки Compal Electronics. За неофіційною інформацією, продукт, швидше за все, буде показаний на виставці Mobile World Congress 2013 у Барселоні, що стартує 25 лютого.

Джерела в компанії Compal говорять, що спочатку в Nokia планували показати планшет ще в поточному році, більш того навіть був укладений контракт на виробництво перших 200 000 планшетів, проте у світлі того, що у Microsoft почали випускати планшет Surface, Nokia відмовилася від своїх планів. Однак останні дослідження показують, що попит на ринку на подібні пристрої є і за наявності Surface, тому Nokia повернулася до ідеї виробництва планшета. !zn

Читайте також:

Microsoft тестує смартфон під власним брендом

Нові смартфони Nokia розчарували інвесторів, акції компанії впали на 13%

Nokia показала прототип гнучкого мобільного пристрою

Nokia представила перші два телефони на базі Windows