Німеччина встановила світовий рекорд з виробництва сонячної енергії

27 травня 14:13

В полудень 25 травня і 26 травня німецькі сонячні енергетичні установки виробляли 22 гігават-години електроенергії. Це дорівнює кількості енергії, яку виробляють за цей же проміжок часу 20 працюючих на повну потужність атомних електростанцій.

 

Німеччина поставила світовий рекорд з виробництва сонячної енергії в годину, повідомляє Reuters з посиланням на Інститут індустрії поновлюваних джерел енергії (Institute of the Renewable Energy Industry - IWR).

Заміри проводилися в полуденний час 25 травня і 26 травня. У цей час німецькі сонячні енергетичні установки виробляли 22 гігават-години електроенергії. Це дорівнює кількості енергії, яку виробляють за цей же проміжок часу 20 працюючих на повну потужність атомних електростанцій.

Вироблена кількість енергії забезпечила майже 50 відсотків потреб Німеччини в електриці під взятий проміжок часу. В IWR підкреслили, що жодній державі поки не вдавалося наблизитися до цієї позначки.

Читайте: Для сонячних електростанцій Клюєва і Януковича виділили ще 540 га землі в Криму

В даний час поновлювані джерела енергії забезпечують близько 20 відсотків потреб Німеччини в електриці. Поступово Німеччина планує повністю перейти на відновлювані джерела енергії.

Німецький уряд вирішив відмовитися від атомної енергії після серії аварій на японській АЕС "Фукусіма-1". Вісім АЕС було закрито в 2011 році. Решта дев'ять німецьких АЕС будуть закриті до 2022 року.

Незважаючи на успішне використання сонячної енергії, в кінці березня 2012 Бундестаг схвалив скорочення держпідтримки сонячної енергетики. Це означає, в першу чергу, що німецьким виробникам сонячних панелей доведеться самостійно конкурувати з китайськими виробниками їх аналогів. !zn

Читайте також:

Клюєв побудує сонячну електростанцію в Греції (документ)

Азаров не бачить альтернативи атомній енергетиці в Україну в найближчі 10-20 років


Сонце для Європи: зелене в цяточку


В тіні сонця