Найпопулярніші запити-2011 в Уанеті

15 грудня 14:28

Популярний інтернет-пошуковик опублікував топ-запити в українському сегменті інтернету за рік.

 

Директор Google в Україні Дмитро Шоломко зазначає, що за набором пошукових запитів можна відстежити, які події цікавлять українське суспільство. "Футболу цього року ставало все більше і більше" - каже він.

Так, що стосується статистики помісячно: у січні - вибухи у Макіївці, у лютому - матч Шахтар-Рома, у березні - землетрус в Японії, у квітні - Великдень, у травні - Євробачення, у червні - результати ЗНО 2011, в липні - бій Кличко-Хей, у серпні - арешт Тимошенко, у вересні - знову футбол - Україна-Уругвай, у жовтні - відкриття Олімпійського, в листопаді - Україна-Німеччина, і у грудні - жеребкування Євро-2012.

"Результати грудня неповні, зараз люди починають шукати подарунки", - розповідає Д.Шоломко.

У категорії "Найпопулярніші запити року" переміг запит "вконтакте".

Топ-10 запитів року:

1. vkontakte.ru;
2. фильмы 2011;
3. гугл;
4. одноклассники;
5. холостяк;
6. интерны;
7. погода;
8. ютубе;
9. игры;
10. фото.

У категорії "Людина року" переміг "Стів Джобс" (відзначимо, що його ім'я найчастіше згадувалося у медіапросторі в 2011 році), у подіях - "суд над Тимошенко", у покупках року - "авто", у картинках року - "красиві картинки ", у фільмі року - "тачки 2", у категорії "їжа року" - "малосольні огірки", в категорії "як?" - "як навчитися цілуватися" ("як вийти заміж" - на другому місці), у категорії "що таке" - запит "кохання".