NASA опублікувало відео спуску станції Huygens на Титан

12 сiчня 11:22

Апарат був доставлений до супутника Сатурна за допомогою станції Cassini.

 

NASA представило відео, на якому можна побачити спуск станції Huygens на супутник Сатурна Титан. Відео доступно на офіційному каналі Лабораторії реактивного руху на YouTube.

Як відзначають дослідники агентства, при складанні відео були використані справжні знімки, які були отримані апаратом під час місії. Зонд був доставлений до Титану за допомогою станції Cassini.

Huygens здійснив спуск на Титан 14 січня 2005 року.

Космічна станція Cassini-Huygens, вартість якої складає більше 3 мільярдів доларів, була запущена в космос в 1997 році для дослідження Сатурна і його супутника Титана.

Cassini названа на честь італійського науковця Жана Доменіко Кассіні, який довів, що кільце Сатурна складається з двох частин, розділених темною смугою (розподіл Кассіні), а також передбачав, що кільця Сатурна складаються з часток різних розмірів.

Cassini-Huygens – одна з найбільш грандіозних космічних станцій, що були запущені в космос. Вона наповнена величезною кількістю інструментів і камер для точних вимірювань і високоякісних знімків в різних атмосферних умовах і спектрі кольору. Космічна станція складається з орбітальної станції Cassini (побудована NASA) і зонда Huygens (European Space Agency).

Місія Cassini є спільним проектом NASA, ЄКА (Європейське космічне агентство) та Італійського космічного агентства.

Одне з досягнень вчених NASA, досліджують фотографії з Cassini, - виявлення рідкої води в глибині Титану. Також раніше NASA опублікувало небувало чіткі фото кілець Сатурна.