NASA опублікувало новий знімок Тефії та кілець Сатурна

09 лютого 13:48

Поверхня Тефії складається в основному з водяного льоду.

 

NASA представило новий знімок Тефії
NASA представило новий знімок Тефії

Дослідники місії Cassini представили нове фото одного з супутників Сатурна. На знімку можна побачити Тефію, яка "зависла" під кільцями планети.

Як повідомляється на сайті NASA, на перший погляд може здатися, що Тефія розташовується між кільцями Сатурна, але насправді це є ілюзією. Кільця розташовуються тільки зверху, а смуги внизу зображення – всього лише тінь, яку вони кидають на планету.

Тефія, діаметром 1062 кілометри, складається в основному з водяного льоду, на ній були також виявлені сліди аміачного і метанового льоду.

Читайте також: Cassini передала на Землю незвичайне фото супутників Сатурна

Зображення було отримано 23 листопада 2015 року на відстані 60 тисяч кілометрів до поверхні Тефії.

Космічна станція Cassini-Huygens, вартість якої складає більше 3 мільярдів доларів, була запущена в космос в 1997 році для дослідження Сатурна і його супутника Титана.

Cassini названа на честь італійського науковця Жана Доменіко Кассіні, який довів, що кільце Сатурна складається з двох частин, розділених темною смугою (розподіл Кассіні), а також передбачав, що кільця Сатурна складаються з часток різних розмірів.

Cassini-Huygens – одна з найбільш грандіозних космічних станцій, що були запущені в космос. Вона наповнена величезною кількістю інструментів і камер для точних вимірювань і високоякісних знімків в різних атмосферних умовах і спектрі кольору. Космічна станція складається з орбітальної станції Cassini (побудована NASA) і зонда Huygens (European Space Agency).

Місія Cassini є спільним проектом NASA, ЄКА (Європейське космічне агентство) та Італійського космічного агентства.

Раніше повідомлялося, що вчені отримали високоякісні фотографії Титану - найбільшого супутника Сатурна. В результаті застосування нових алгоритмів фотографії стали більш корисні для науковців. Так, планетологи зможуть використовувати їх для складання точних тривимірних карт Титану і спостереження руху метанових річок.