На «термоядерну війну» з HTC Apple витратила $100 млн

25 сiчня 11:23

Компанія Apple на першу хвилю «термоядерної війни» проти Android витратила 100 млн дол. На цьому IT гігант не збирає зупинятися.

 

Щоб провести першу хвилю звинувачень щодо HTC у рамках проголошеної Стівом Джобсом «термоядерної війни» проти Android, компанія Apple витратила 100 млн дол. Про це повідомив колишній автор журналу Forbes Ден Лайонс.

За його словами, ця сума всього лише початок повномасштабних дій проти Android, про які говорив колишній глава Apple Стів Джобс. В офіційній біографії С.Джобса йде мова про те, що він готовий швидше почати «термоядерну війну», ніж ліцензувати свої технології виробникам Android-смартфонів нехай навіть за гроші.

Зазначимо, що для Apple 100 млн дол - це дрібниці, якщо брати те, скільки заробляє компанія. А в загальному обсязі грошових запасів, який становить 97,6 млрд дол, ця сума і зовсім здається ледь помітною. Для порівняння, прибуток HTC у IV кварталі 2011 р. склав 364 млн дол.

Нагадаємо, 20 грудня комісія з міжнародної торгівлі США (ITC) визнала, що в деяких Android-смартфонах тайванського виробника HTC порушуються патентні права компанії Apple.

Apple є найдорожчою IT-компанією у світі. На сьогодні її ринкова капіталізація перевищує 395 млрд дол.

Основною причиною патентних війн, які Apple також веде з Samsung і Motorola, є посилення конкуренції на ринку мобільних телефонів. !zn

Читайте також:

Android завоював половину ринку смартфонів

Apple у березні розпочне продаж iPad 3

Kodak вимагає від Apple і HTC відшкодування збитку від крадіжки технологій