На Землю летить гігантський астероїд

04 лютого 18:56

За словами астрономів НАСА, вони не пам'ятають, щоб за останні 20 років який космічний об'єкт наближався до Землі на таку ж рекордно близьку відстань.

 

Величезний астероїд розміром з футбольне поле найближчим часом підлетить до Землі на рекордно близьку відстань. Небесне тіло з великою ймовірністю потрапить у поле зору штучних супутників нашої планети. За словами астрономів, зближення відбудеться 15 лютого. Про його наслідки поки говорити рано, повідомляє Space.Com.

Астероїд під назвою 2012 DA14 менш ніж через два тижні пролетить на відстані 27 680 кілометрів від Землі. За космічним мірками, це не просто близько, а рекордно близько. Так, Місяцю, приміром, подібне "досягнення" ніколи не вдавалося.

За словами астрономів НАСА, з 1990-х років, коли за небом стали спостерігати постійно, вони не пам'ятають, щоб якої космічний об'єкт наближався до Землі на подібну відстань. Астероїд 2012 DA14 був виявлений в минулому році командою вчених-аматорів з обсерваторії Ла-Сагра в Іспанії.

Американські дослідники заявляють, що ймовірність зіткнення астероїда з нашою планетою украй мала. Більш того, об'єкту 2012 DA14, швидше за все, не вдасться зачепити і штучні супутники Землі. У будь-якому випадку, ніяких екстрених заходів відносно метеорита фахівці робити не планують. !zn

Читайте також:

Яскравий метеорит впав у Чорне море, викликавши паніку в Туреччині (ВІДЕО)

Супутник NASA відобразив "темну сторону" Землі (ВІДЕО)

Новий телескоп вперше дозволив розглянути зародки гігантських зірок (ФОТО)

Учені запропонували розстрілювати небезпечні астероїди пейнтбольними кульками (ВІДЕО)

Астрономи-любителі побачили падіння астероїда на Юпітер (ВІДЕО)