МВС не порушувало кримінальні справи за атаки на сайти органів влади

20 квiтня 11:01

Правоохоронці не порушили кримінальну справу за атаки на сайти органів влади, оскільки матеріального збитку сайтам не завдано. У МВС вважають, що більшого збитку було заподіяно громадянам України, які хотіли подивитися якісь новини на них.

 

У Міністерстві внутрішніх справ вважають, що відповідальність за хакерські атаки на сайт відомства, пов'язані з призупиненням роботи файлообмінника Ex.ua, лежить скоріше в моральній площині, а не кримінальній.

Про це заявив начальник Управління по боротьбі з кіберзлочинністю МВС України Максим Литвинов на брифінгу 20 квітня, відповідаючи на питання журналістів.

«На сьогоднішній день кримінальна справа не порушена, оскільки матеріального збитку сайту не завдано. Більшого збитку було заподіяно громадянам України, які хотіли подивитися якісь новини на ньому. Тому я б не драматизував питання блокування нашого сайту - це просто питання моральної відповідальності тих людей, які це робили», - сказав Литвинов.

При цьому він зазначив, що атаки на сайт МВС відбуваються практично щодня. «Буквально вчора вони теж були, але не привели до жодних результатів», - сказав Литвинов.

Як повідомлялося, міліція 31 січня 2012 року закрила найбільший український портал файлообміну Eх.ua. На цьому ресурсі усі охочі могли безкоштовно завантажувати фільми, музику, програмне забезпечення.

Правоохоронні органи заявили, що ресурс порушував законодавство про захист авторських прав, хоча співробітники сайту стверджують, що всі питання з правовласниками законодавчо врегульовані.

Після закриття Ex.ua користувачі інтернету на знак протесту масово атакували сайти МВС.

2 лютого міліція відкликала вимогу про блокування порталу Eх.ua. !zn

Читайте також

СБУ знайшла хакерів, які мстилися за EX.UA. Ними виявилися діти

EX.UA досі не може повернути свої сервери