Mozilla терміново відкликала останню версію Firefox 16 через уразливість

11 жовтня 08:31

Через проблеми з безпекою Mozilla відкликала останню версію свого інтернет-браузера Firefox 16. Поки ж компанія рекомендує використовувати Firefox 15.0.1.

 

Через всього один день після виходу браузера Firefox 16, розробники з Mozilla терміново відкликали даний браузер, тимчасово прибравши його з сайту та з автоматичної системи оновлення.

Як повідомили у Mozilla, вже після випуску в 16-й версії була виявлена критична вразливість, яку компанія має намір закрити «якомога швидше».

Також у Mozilla говорять, що поки у розробників немає інформації про те, що хакери використовують вразливість для проникнення в цільові системи.

«Вразливість може дозволити шкідливому сайту потенційно визначати, які сайти користувач відвідував до цього і відвідує одночасно з поточною сесією. Також є можливість перехоплення URL-параметрів, що теоретично дозволяє перехоплювати дані», - заявив Майкл Коатс, директор з безпеки Mozilla.

За його словами, виправлена версія Firefox буде доступна вже у четвер, 11 жовтня, ввечері, проте якщо виникнуть якісь складнощі, оновлення буде выдкладено на кілька днів. Поки ж компанія рекомендує використовувати Firefox 15.0.1. У компанії говорять, що п'ятнадцята версія браузера не схильна даної проблеми.

Коатс зазначив, що компанія поки не встигла розмістити Firefox 16 у рекомендованих автоматичних оновленнях, тому більша частина користувачів не встигла перейти на Firefox 16 і продовжує працювати з попереднім релізом. Для цих користувачів нова версія стане доступна тільки тоді, коли Firefox 16 буде випущений остаточно і позбудеться вразливості. !zn

Читайте також:

Mozilla випустить власну мобільну ОС

Mozilla випустить для iPad свій браузер

Mozilla звинувачує Microsoft в нечесній конкуренції


Mozilla Firefox буде захищати користувачів від моніторингу