Microsoft звинуватила Google у стеженні за користувачами браузера IE

21 лютого 13:44

Microsoft звинуватила Google у відстеженні дій користувачів браузера Internet Explorer в обхід встановлених налаштувань приватності.

 

Фахівці Стенфордського університету з'ясували, що Google відстежувала активність користувачів браузера Safari на різних інтернет-сторінках. Хоча компанія Apple стандартно блокує збереження історії відвідин сайтів у браузерах Safari, Google заявила тоді, що створювати рекламні кукіз дозволяла вразливість у налаштуваннях приватності Safari.

Представники Google відзначили, що компанія почала видаляти рекламні кукіз з браузерів Safari і що інцидент обмежувався тільки цим браузером. У той же час, за словами віце-президента Microsoft Діна Хачамовіца, Google використовувала схожі методи для відстеження дій користувачів Internet Explorer.

Конфігурація браузера IE, так само як і Safari, за замовчуванням блокує створення кукіз сторонніми веб-сторінками. Проте якщо сторінка підтримує так званий протокол P3P (Platform for Privacy Preferences Project), це означає, що вона зобов'язалася не використовувати кукіз для стеження за активністю користувачів. Якщо сайт бере на себе таке зобов'язання, щоразу при відкритті він надсилає браузеру повідомлення про це у закодованій формі.

Microsoft звинувачує Google в тому, що компанія надсилала браузеру фрагмент інформації, що дозволяє обійти налаштування приватності і блокування створення кукіз. У повідомленні, окрім кількох типових кодів, містилася фраза «This is not a P3P policy» («Це не політика P3P») і посилання на сторінку Google, яка пояснює, що компанія використовує кукіз для аутентифікації користувачів різних сервісів і збереження їхніх переваг, у той час як P3P не враховує таку необхідність.

Microsoft вже звернулася до Google з проханням припинити експлуатацію вразливості і порушення норм приватності особистих даних інтернет-користувачів. Google поки не прокоментувала ситуацію. !zn

Читайте також:

В Internet Explorer виявлена лазівка для хакерів

Microsoft готує аналог Google+

Google звинуватив Microsoft у вимаганні

Google об'єднає дані користувачів з різних сервісів