Microsoft вимагає у Samsung відсоток за кожен проданий смартфон на Android

06 липня 17:54

Microsoft вимагає від компанії Samsung компенсацію за право випускати пристрої на платформі Android. В ОС Android використовуються запатентовані розробки американської корпорації.

 

Microsoft розраховує отримувати від Samsung 15 доларів за кожний проданий пристрій на Android, уточнює Reuters з посиланням на анонімні джерела. Офіційно ні Microsoft, ні Samsung цю інформацію не підтвердили.

Ті ж неофіційні джерела заявили, що Samsung прийме умови Microsoft, але попросить корпорацію зменшити суму відрахувань до 10 доларів з апарату. В обмін на знижку південнокорейська компанія розширить співпрацю з Microsoft щодо мобільної платформи Windows Phone 7.

У квітні 2010 року Microsoft уклала аналогічну угоду про виплату відрахувань з компанією HTC, яка також випускає смартфони на базі Android. За умовами угоди, HTC перераховує Microsoft по 5 доларів з кожного пристрою.

Samsung за обсягом випуску мобільних апаратів займає друге місце в світі після компанії Nokia. З квітня по червень 2011 року було продано близько 19 мільйонів телефонів Samsung. Флагманський смартфон Samsung Galaxy S II
розійшовся кількістю в три мільйони.