Microsoft припиняє підтримку Windows Vista і Office 2007

10 квiтня 09:50

До квітня 2017 року розширена підтримка надаватися буде тільки корпоративним клієнтам Microsoft і буде платною. До 2014 року Microsoft має намір повністю припинити підтримку Windows XP і програмного пакету Office 2003.

 

Цього тижня Microsoft закінчує надавати основну підтримку користувачам операційної системи Windows Vista і пакету програм Office 2007. Випускатися і безкоштовно поширюватися будуть лише критичні оновлення безпеки.

Розширена підтримка буде доступна корпоративним клієнтам Microsoft до квітня 2017 року. Однак за неї вже доведеться платити. Так корпорація стимулює перехід користувачів на найсучаснішу стабільну версію Windows 7.

Окрім того, до 2014 року Microsoft має намір повністю припинити підтримку Windows XP і програмного пакету Office 2003.
Тобто для них не будуть доступні навіть оновлення безпеки.

Операційна система Windows Vista вперше була випущена у кінці 2006-го. Експерти відразу назвали її невдалою, незважаючи на низку серйозних удосконалень у порівнянні з Windows XP. Активна відмова користувачів від XP почався лише з виходом Windows 7 восени 2009-го.

За даними аналітичної служби StatCounter за березень 2012-го року Vista була встановлена лише на 9% комп'ютерів по всьому світу. Windows XP при цьому займає частку у 33,5%, а Windows 7 - 46,5%. Четверте місце дісталося Mac OS X (7,3%). !zn

Читайте також:

Вчені навчили комп'ютери розпізнавати жести перед екраном (відео)

Попередня версія Windows 8 доступна всім охочим

Microsoft вперше випустила програму для iPad