Microsoft показала новий логотип для Windows 8

20 лютого 12:10

Новий логотип схожий на значок, що символізував Windows 1.0, яка вийшла у 1985 році.

 

У нової операційної системи Windows 8 буде новий логотип, повідомила Microsoft у своєму офіційному блозі, присвяченому ОС Windows.

Новий логотип схематично зображує вікно, але нагадує значок, який символізував Windows 1.0, що вийшла у 1985 році.

За словами розробників (агентство Pentagram), зміна логотипу відображає фундаментальні зміни в операційній системі та інновації, які містить Windows 8. Окрім того, незважаючи на упізнаваність колишнього значка Windows, новий кращий, оскільки краще підходить до інтерфейсу Metro - новинки Windows 8. Нагадаємо, інтерфейс вже використовується у Windows Phone і на ігровій приставці Xbox.

Як відзначають автори блогу Microsoft і розробники компанії, кожна зміна логотипу відображала ту чи іншу віху історії комп'ютерних технологій і компанії зокрема. З розвитком 3D-ефектів вікно стало чотириколірним прапором, проте тепер Microsoft хоче повернутися до первісного логотипу. Нове "вікно", будучи прекрасною метафорою комп'ютерних обчислень, відображає перспективи галузі - і перспективи користувачів, йдеться в повідомленні блогу.

Нагадаємо, бета-версія операційної системи Windows 8 була оголошена до показу 29 лютого цього року. За повідомленнями західних ЗМІ, одночасно може бути запущено магазин програм Windows Store. !zn

Читайте також:

Windows Phone 8 вийде в останньому кварталі 2012 року


Windows 8 позбавили кнопки «Пуск»

Microsoft презентувала Windows 8: без миші і клавіатури, без кнопки «Пуск»

Microsoft випустила велике оновлення для Windows Phone 7

Google, Yahoo!, Facebook, AOL і Microsoft об'єднають зусилля в боротьбі зі спамом