Microsoft має намір піти шляхом Apple

10 жовтня 14:04

Згідно з новою стратегією, Microsoft планується перетворити на компанію з випуску пристроїв і супутніх сервісів, якими люди зможуть користуватися на цих пристроях.

 

На офіційному сайті Microsoft з'явився відкритий лист до акціонерів, клієнтів, партнерів і співробітників корпорації, в якому гендиректор компанії Стів Балмер оголошує про "фундаментальні перетворення" в бізнесі софтверного гіганта і нову корпоративну стратегію.

У майбутньому Microsoft за прикладом Apple має намір самостійно випускати пристрої, програмне забезпечення та сервіси, формуючи з них єдину екосистему. Лист був опублікований одночасно з річним звітом.

Балмер пояснює, що нова корпоративна стратегія впливає на всі аспекти діяльності Microsoft, включаючи управління компанією, розробку і виведення нових продуктів на ринок.

Глава Microsoft також повідомив, що перетворення Microsoft на "виробника пристроїв і сервісів" ведеться вже близько року. Першим пристроєм, що реалізує дану концепцію, стане планшет, який надійде у продаж в кінці жовтня.

В якості прикладів реалізації "єдиного досвіду взаємодії" Балмер наводить сервіс Xbox, який дозволяє обрати фільм на комп'ютері, почати його перегляд на телевізорі і закінчити на мобільному пристрої, а також хмарний сервіс зберігання даних SkyDrive, який дозволяє синхронізувати дані на різних пристроях.

Окрім того, за словами Балмера, у відповідності з новою стратегією також був повністю з нуля розроблений новий Office - з підтримкою сенсорних екранів. Новий пакет вийде одночасно з новими планшетами в кінці поточного місяця.

Що стосується того, що деякі виробники персональних комп'ютерів негативно сприйняли звістку про те, що Microsoft планує самостійно випускати планшетники Surface, то глава компанії дав зрозуміти, що у партнерів Microsoft не залишається вибору, окрім як змиритися з новою стратегією корпорації. !zn

Читайте також:

Через кілька годин після офіційної презентації Windows 8, її піратська копія з'явилася в мережі

Microsoft вперше в історії зазнав збитків

Єврокомісія пригрозила Microsoft величезним штрафом за нав'язування свого браузера

Глава Microsoft визнаний найгіршим серед президентів найбільших компаній світу