Microsoft примусово переведе користувачів Live Messenger на Skype

19 лютого 09:31

З 8 квітня користувачі, намагаючись увійти в свій акаунт Live Messenger, побачать повідомлення, яке попросить завантажити Skype і не дасть увійти.

 

Microsoft змусить користувачів Windows Live Messenger перейти на використання Skype. Об'єднання сервісів, в результаті якого аккаунти в Live Messenger стануть обліковими записами Skype, почнеться 8 квітня.

У першу чергу зміни торкнуться жителів англомовних країн, найпізніше Microsoft візьметься за країн, що говорять португальською. IT-гігант обіцяє закінчити злиття сервісів не пізніше 30 квітня.

Також стало відомо, що програми, які використовують доступ до Messenger, буде оновлено поступово, у тому числі і смартфонні програми. Клієнти сторонніх розробників також будуть списані в утиль, проте це відбудеться не відразу. У будь-якому випадку, підтримка протоколу передачі даних XMPP триватиме до жовтня.

Офіційні клієнти Live Messenger для Windows 8 і Windows Phone 8 продовжать працювати ще деякий час. Незважаючи на запевнення Microsoft, що перехід на Skype надасть користувачам винятково вигоду, Skype не зможе замінити Messenger повністю. Наприклад, сервіс не підтримує поштові повідомлення про вхідні повідомлення.

Стимулюючи людей відмовитися від Live Messenger, Microsoft зможе краще структурувати свої сервіси, крім того, компанія отримає багато нових користувачів Skype. Оскільки цей сервіс забезпечує кращу монетизацію, ніж Live Messenger, дохід компанії збільшиться. !zn

Читайте також:

Skype запускає відеоповідомлення

У зв'язку з виявленою вразливістю, що дозволяє зламати чужий рахунок, Skype відключив функцію відновлення паролів

Користувачі Skype музики зможуть дзвонити по телевізору