Microsoft готує заміну комп'ютерної мишки

07 березня 17:38

Microsoft представила набір для розробників, за допомогою якого в різні додатки можна буде вбудовувати підтримку розпізнавання просторових жестів з допомогою бездротового контролера Kinect, що входить у комплект ігрової приставки Xbox.

 

Компанія Microsoft навчить сенсор Kinect реагувати на рухи пальців і зап'ястя, повідомляє The Verge. Це дозволить користувачам керувати комп'ютером рукою, а не маніпулятором-"мишкою".

Зводячи і розводить руки, користувач зможе змінювати масштаб зображення, а розмахуючи рукою - переміщати курсор по екрану. Стиснення пальців в кулак, у свою чергу, стане аналогом "кліка" по кнопці миші.

Можливості Kinect Microsoft продемонструвала на виставці TechFest, яка пройшла в штаб-квартирі компанії в Редмонді. Розробникам нові функції стануть доступні в найближчі тижні.

Реагувати на рухи пальців зможе тільки версія Kinect для комп'ютерів, що вийшла в лютому 2012 року. Сенсор, призначений для приставки Xbox 360, таку можливість не матиме.

Крім Kinect, існують інші пристрої, що дозволяють керувати комп'ютером рухами рук - наприклад, контролер Leap Motion, поставки якого розпочнуться в травні 2013 року. !zn

Читайте також:

Нова технологія дозволить керувати смартфоном без дотику до екрану

Учені навчили комп'ютери розпізнавати жести перед екраном (відео)

Компанія Microsoft почала шукати фахівців для розробки Xbox нового покоління

Kinect планує "освоїти" Windows