Mail.Ru міркує над придбанням домену .ua

21 листопада 09:12

Російська компанія Mail.ru Group веде перемовини про купівлю домену Mail.ua, на якому буде розміщено її електронну пошту та інші сервіси, перекладені на українську мову.

 

Як повідомили два джерела, близькі до продавця і покупця, домен продає українська Internet Invest Group. За словами одного з джерел, принципової домовленості досягнуто, угоду може бути закрито в кінці цього року або на початку наступного.

Президент Internet Invest Group Олександр Ольшанський заявив
«Коммерсантъ-Украина», що перемовини стосуються спільних проектів і можливої ​​інтеграції сервісів. Представник Mail.Ru Group обмежився повідомленням, що компанії потенційно цікаві ринки країн СНД.

На домені Mail.ua працює однойменний поштовий сервіс, який, за словами О. Ольшанського, має близько 500 тис. зареєстрованих користувачів. Пошта Mail.ru та інші сервіси вже зараз перекладаються на українську мову.

Інтернет-компаніям є за що боротися в Україні: за прогнозами Всеукраїнської рекламної коаліції, обсяг реклами в інтернеті у 2011 році зросте на 38% - до $48,5 млн, з них на медійну рекламу (банери) припаде $26,93 млн. Ринок росте на 40-50% на рік, а на Mail.ru Group зараз припадає 10-15% рекламних доходів, говорить менеджер компанії-конкурента.

Український інтерфейс зараз є, наприклад, у Facebook, Gmail, "Вконтакте". Google почав роботу на українському домені у 2003 році, "Яндекс" - у 2005-му.

Основні власники Mail.ru Group - південноафриканська Naspers (29%) і New Media and Technology Investment Алішера Усманова (25,33%). Капіталізація компанії за підсумками п'ятничних торгів склала $6,2 млрд.

Mail.ru Group володіє соціальними мережами "Одноклассники" (100%), "Мой мир" (100%), сервісами миттєвого обміну повідомленнями ICQ і "Mail.ru Агент", є співвласником "Вконтакте" (39,99%), Facebook (2,28%), платіжного сервісу Qiwi (21,35%), виробника ігор Zynga (1,3%), знижкового сервісу Groupon (4,44%) тощо. Виручка компанії у I півріччі - $228,2 млн, EBITDA - $116,5 млн.

В Україні група працює з 2009 року: їй належать маркетингова компанія Mail.ru і розробник ігор Dark Joker. Зараз аудиторія Mail.ru в українському Інтернеті налічує 7,26 млн відвідувачів. Для порівняння, у Yandex.ua - 7,1 млн відвідувачів.