Lenovo стала світовим лідером з продажу персональних комп'ютерів, обігнавши HP

11 жовтня 08:16

HP перебувала на лідируючій позиції з 2006 року, але останні кілька років компанія страждає від зниження активності споживачів у США і Європі, викликаного фінансовою кризою, і від бурхливого зростання продажів смартфонів і планшетників.

 

Китайська компанія Lenovo в III кварталі цього року вийшла на перше місце за обсягами продажів персональних комп'ютерів, обійшовши американську Hewlett-Packard. На частку Lenovo довелося 15,7% продажів, а частка HP склала 15,5%.

За даними аналітичного агентства Gartner, HP перебувала на лідируючій позиції з 2006 року, але останні кілька років компанія страждає від зниження активності споживачів у США і Європі, викликаного фінансовою кризою, і від бурхливого зростання продажів смартфонів і планшетників, які багато в чому замінюють традиційні настільні комп'ютери .

Генеральний директор HP Мег Вітман має намір переломити ситуацію. На даний момент у компанії йде масштабна реструктуризація: основними джерелами прибутку повинні стати розробка корпоративних програм і створення автоматизованих систем управління.

3 жовтня генеральний директор у черговий раз заявила, що не буде продавати підрозділ з виробництва персональних комп'ютерів, незважаючи на те, що над таким кроком роздумував її попередник - Лео Апотекер.

Lenovo, зі свого боку виходить на ринок мобільних пристроїв, обіцяючи нарощувати випуск планшетників і смартфонів. Останнім часом ринок мобільних гаджетів стрімко зростає.

Компанія планує випустити у продаж ноутбук IdeaPad Yoga, клавіатуру якого можна прибрати, перетворивши його на планшет. Дизайнери Lenovo впевнені, що такий підхід дозволить наростити частку на американському ринку комп'ютерної техніки.

Однак поки динаміка продажів «трансформерів» залишає бажати кращого. На них припадає менше 1% сумарних продажів комп'ютерів. На ринку планшетників з величезним відривом лідирує Apple (65%), яку намагається нагнати Samsung (9%). Lenovo займає шосте місце з часткою в 1,4%. !zn

Читайте також:

31 рік тому в США презентували перший персональний комп’ютер

Китай став найбільшим у світі ринком персональних комп’ютерів

Lenovo анонсувала «поєднання» ноутбука й планшета

Найбільший світовий виробник комп'ютерів очікує падіння попиту на свою продукцію