Kodak вимагає від Apple і HTC відшкодування збитків від крадіжки технологій

11 сiчня 10:29

Американська компанія Eastman Kodak направила заяву до федерального суду Рочестера з вимогою відшкодування збитків за використання своїх технологій від виробників смартфонів.

 

На думку юристів компанії, Apple Inc і HTC використовували у своїх мобільних пристроях технології, які було винайдено і запатентовано спеціалістами Kodak. Мова йде про опції передання фотографій іншим користувачам без підключення пристрою до комп'ютера.

Окрім суду скарги направлено і до комісії із зовнішньої торгівлі. Виробники фототехніки вимагають заборонити ввезення до США гаджетів, що згадуються у позові.

Передбачається, що мета позовів - вирішення фінансових проблем американської компанії, що зазнає фінансових труднощів. У місцевих ЗМІ навіть з'являлася інформація про те, що Eastman Kodak може оголосити про своє банкрутство. Проте напередодні керівництво оголосило план структурної реорганізації, який дозволить значно знизити витрати. Вкупі з новиною про подання позовів це дозволило підвищити вартість акцій компанії на фондовій біржі.