Китайські вчені створили найлегший у світі матеріал

26 березня 10:41

Творці новинки кажуть, що вона могла б відіграти важливу роль у відстеженні летючих забруднювачів на виробництві або у природному середовищі.

 

Китайські вчені заявили про створення найлегшого у світі матеріалу, маса якого значно нижче маси повітря. Щільність матеріалу складає всього 0,16 міліграма на кубічний сантиметр, що всього у два рази більше щільності водню. Спосіб отримання незвичайного матеріалу описаний у статті, опублікованій в журналі Advanced Materials.

Суха надлегка речовина виходить методом повного видалення вологи з ланцюжка вуглецевих нанотрубок при збереженні самої структури трубок.

Раніше пальма першості належала розробці американців, щільність якої становила 0,9 міліграма на кубічний сантиметр.

Для демонстрації низької щільності свого дітища вчені з Чжецзянського університету у Ханьчжоу поставили кубик матеріалу на пелюстки квітки вишні.

Розробники називають новий матеріал "графеновий аерогель". Творці новинки кажуть, що вона могла б відіграти важливу роль у відстеженні летючих забруднювачів на виробництві або у природному середовищі.

Один грам цієї речовини може увібрати в себе 900 грамів органічних сполук, при цьому він буде поглинати продукти, що забруднюють навколишнє середовище, з дуже гарною швидкістю - до 68,8 грамів органіки на секунду. !zn

Читайте також:

Учені перетворили рослину на джерело електрики

Британський майстер перетворив старий телевізор на променеву зброю

Американські вчені створили самовідновлювальні мікросхеми